Vandaag hebben onze collega’s namens Binck en Binckhorst Vuurwerk ruim 2.000 vuurwerkbrillen gedoneerd aan het HagaZiekenhuis in Den Haag.

Teamleiders Frank, Chyf en Vishal hebben een grote lading vuurwerkbrillen afgegeven bij het ziekenhuis. De donatie van Binck en Binckhorst Vuurwerk komt voort uit de oproep van verschillende ziekenhuizen die op zoek zijn naar deze brillen. “Wij dragen graag ons steentje bij om de aanpakkers in de zorg te helpen’’ aldus van de eigenaren van Binck en Binckhorst Vuurwerk.

De brillen die normaal worden gedragen bij het afsteken van vuurwerken, kunnen ook worden gebruikt om zorgmedewerkers te beschermen. Wie werkt met coronapatiënten moet niet alleen een mondkapje en handschoenen dragen. Ook het beschermen van de ogen is heel belangrijk. De fijne druppeltjes die zich in de lucht verspreiden bij het behandelen kunnen niet alleen via de neus of mond, maar ook via de ogen zorgen voor besmetting. Er is een behoorlijk tekort aan de brillen en er zijn diverse inzamelingsacties gaande om voor meer brillen te zorgen.